ОУ "Христо Ботев"
Основно училище в град Бургас, квартал Победа

Безопасност на движението по пътищата

Материали за БДП

 

Занятие по БДП  на тема: "Аз съм малък пешеходец"

 

На 21. 04. 2022г. в ОУ "Христо Ботев"- кв. Победа, гр. Бургас , се проведе практическо занятие по БДП на тема : "Аз съм малък пешеходец". Учениците от петите класове направиха демострации за преминаване  по пешеходна пътека с велосипед и тротинетка, пресичане на пътека тип зебра и оказване на първа помощ на пострадали при пътен инцидент. Обучени деца влязоха в ролята на парамедици и показаха умение за действия в подобни ситуации.

 

 

 

 

  

На 16 април 2021г в училищният двор на ОУ „Христо Ботев“ –кв. Победа, при спазване на всички противоепидемични мерки в страната- на открито и спазване на дистанция, беше проведено училищно занятие по БДП на тема: Правила за безопасно движение по пътищата. В занятието  взеха участие учениците от седмите класове, които слушаха беседа, разпознаваха пътните знаци и тяхното значение, решаваха кръстословица на тема „Безопасно движение“, разгадаваха гатанки на тема: „Безопасно движение“ и накрая имаха демонстрация за безопасно управление на велосипед при спазване на правилата по БДП. Гости на събитието бяха Директора на училището –г-жа Ботушанска, заместник директорите- г-жа Япаджиева и г-жа Василева, г-н Попов- ст. инспектор в ДПС към Първо РУ-Бургас, медицинската сестра, учители и ученици от училището. Участниците получиха грамоти и малки предметни награди.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Занятие по БДП с учениците от III "А" и III "В" клас с класни ръководители Йорданка Саватева и Айше Шабан. Занятието се проведе на 21.10.2020 год. с участието на ст.инспектор ДПС към Първо РПУ - Бургас - Димитър Попов.