ОУ "Христо Ботев"
Основно училище в град Бургас, квартал Победа

IX НК посветен на 3-ти март "146 години от Освобождението на България от Османско робство"- награждаване

Ученици от ОУ „Христо Ботев“, кв. Победа, се впуснаха за поредна година в магията на творчеството, за да пресъздадат исторически събития, свързани с Освобождението на България от Османско робство. Съхранявайки историческата памет, със своите рисунки те пресъздадоха важни моменти от миналото, участвайки в IX НК с международно участие за рисунка и литературна творба посветен на 3-ти март „146 години от Освобождението на България от Османско робство“, организиран от НЧ „Фар – 1946“, със съдействието на Община Бургас и ПГЧЕ „Васил Левски“.
Класирани ученици в раздел Изобразително изкуство:
Йорданка Петкова – V „в“ клас- 2 място
Бистра Али – VI „в“ клас- 2 място
Марийка Али – VI „в“ клас- 2 място
Султанка Щерионова – V „б“ клас - 3 място
Елена Петкова - VI „в“ клас- 3 място

Тържественото награждаване – концерт, на което присъстваха учениците се състоя на 11.03.2024 г. в Зала на Областна администрация град Бургас, ул. ,,Цар Петър“№1, от 17.30 часa.

IX НК посветен на 3-ти март "146 години от Освобождението на България от Османско робство"- награждаване - Изображение 1IX НК посветен на 3-ти март "146 години от Освобождението на България от Османско робство"- награждаване - Изображение 2IX НК посветен на 3-ти март "146 години от Освобождението на България от Османско робство"- награждаване - Изображение 3IX НК посветен на 3-ти март "146 години от Освобождението на България от Османско робство"- награждаване - Изображение 4IX НК посветен на 3-ти март "146 години от Освобождението на България от Османско робство"- награждаване - Изображение 5IX НК посветен на 3-ти март "146 години от Освобождението на България от Османско робство"- награждаване - Изображение 6IX НК посветен на 3-ти март "146 години от Освобождението на България от Османско робство"- награждаване - Изображение 7IX НК посветен на 3-ти март "146 години от Освобождението на България от Османско робство"- награждаване - Изображение 8